Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De eerste 6 Lancia showrooms in de Belux

Brussel. “Vandaag is weer een belangrijke dag in ons renaissanceplan: Lancia keert terug naar Europa, te beginnen in België, Luxemburg en Nederland. Ons strategisch plan voor 10 jaar heeft een heel duidelijk doel: van Lancia een gewild, gerespecteerd en geloofwaardig merk maken in het Europese premiumsegment. Dankzij de steun van ons nieuwe distributienetwerk en een toegewijd verkoopteam zullen we onze beloften nakomen en Lancia terugbrengen op beide markten!” verklaarde Luca Napolitano, Lancia CEO.

Lancia’s expansie in de Belux is een belangrijk onderdeel van het ambitieuze strategische tienjarenplan. Dit plan omvat de introductie van drie nieuwe modellen, waarbij elke twee jaar een nieuw model wordt gelanceerd. De strategie onderstreept Lancia’s toewijding aan een agressieve elektrificatie roadmap, met als doel het merk opnieuw te vestigen in Europa en een netwerk van meer dan 70 nieuwe dealers te ontwikkelen in grote steden over het hele continent.

“Gisteren was een belangrijke mijlpaal voor Lancia met de feestelijke opening van de eerste zes showrooms in de Belux. Deze nieuwe showrooms bevinden zich in Aartselaar, Overijse, Kortrijk, Gent, Charleroi en Bertrange te Luxemburg. Deze uitbreiding maakt deel uit van Lancia’s strategische initiatief om een sterke aanwezigheid in de Belux te vestigen, met een netwerk dat tegen eind 2024 zal uitgroeien tot tien showrooms, waaronder binnenkort ook vestigingen in Drogenbos, Hasselt, Namen en Herstal,” legt Milosz Tomanek, Directeur Premium Brands Stellantis Belux, uit.

Belux: Een strategische beslissing

De Belux kreeg prioriteit in Lancia’s strategisch plan om verschillende dwingende redenen. Ten eerste sluit de diepgewortelde liefde en passie van de regio voor Italiaanse stijl perfect aan bij de merkwaarden van Lancia. Ten tweede is het potentieel voor online verkoop in Belux aanzienlijk, wat een belangrijke groeimogelijkheid biedt voor het merk. Ten slotte maakt de omvang en het belang van de premium B-segment markt in de Belux het een ideale regio om Lancia’s expansie te leiden.

De nieuwe Lancia Ypsilon: een symbool van innovatie en elegantie

De nieuwe Lancia Ypsilon is de eerste auto van een gloednieuw tijdperk, met een tijdloos design, pure en radicale vormen, hightech en toch gebruiksvriendelijk. Het is een volledig nieuwe auto die het comfort van Lancia aan boord belichaamt, dankzij de aandacht voor stilistische details en de selectie van materialen en kleuren, allemaal mogelijk gemaakt door de samenwerking met Cassina.

De nieuwe Lancia Ypsilon, de eerste hatchback van de hele Stellantis Group voor het premium B-segment, bewijst dat het comfort voor de klant voorop staat door een nog royalere passagiersruimte: de auto is langer en breder en voorzien van 17″ lichtmetalen velgen, groter dan op de vorige Ypsilon. Al deze specificaties geven de auto een elegante en futuristische look.

De nieuwe Lancia Ypsilon is revolutionair in vergelijking met de vorige Lancia Ypsilon en weerspiegelt de kenmerken van de doelgroep waarvoor hij is ontworpen: de nieuwe Lancia Ypsilon is bedoeld voor jongere klanten. Hun profiel is ook gericht op stijl en technologische innovatie, ze hebben aandacht voor het milieu en zijn gevoelig voor de laatste trends. Deze auto wordt een zelfexpressie van de beoogde klanten, een behendige projectie van hun stedelijke en actieve levensstijl.

De nieuwe Lancia Ypsilon vertelt vier verhalen: rijeigenschappen, in termen van wegligging, wendbaarheid, comfort en rijplezier; geavanceerde technologie, altijd eenvoudig en intuïtief, in perfecte Lancia-stijl, in naam van welzijn, veiligheid en connectiviteit aan boord; elektrificatie, met een auto waarvan de 100% elektrische versie garant staat voor uitstekende prestaties, maximale efficiëntie en de beste actieradius en oplaadtijden in zijn klasse; en tot slot de elegantie die kenmerkend is voor de mooiste Lancia’s ooit, met een tijdloze stijl, geïnspireerd door het verleden en tegelijkertijd eigentijds. 1 auto, 4 uitspraken!

De nieuwe Lancia Ypsilon zal vanaf het begin verkrijgbaar zijn in een hybride of 100% elektrische versie.

De volledig elektrische versie van de nieuwe Lancia Ypsilon is de eerste 100% elektrische auto van het merk. Het model luidt het tijdperk van de elektrische mobiliteit in. Hij belichaamt de visie van normatieve prestaties op het gebied van actieradius, oplaadtijd en efficiëntie.

Met een 156 pk/115 kW aandrijflijn en een 51 kWh batterij, waarmee hij de beste in zijn klasse is in het premium hatchback B-segment, kan de nieuwe Lancia Ypsilon een actieradius tot 403 km behalen in de gecombineerde WLTP-cyclus. Hij kan snelladen van 20% tot 80% in slechts 24 minuten, of genoeg laden voor 100 km in 10 minuten. Het brandstofverbruik van de auto ligt tussen 14,3 en 14,6 kWh per 100 km.

De Hybrid versie is ontworpen voor iedereen die op zoek is naar veelzijdigheid en respect voor het milieu. De auto is uitgerust met een hybride motor van de nieuwste generatie, met een 1,2-liter motor van 100 pk (74 kW) en 3-cilinder 48V-technologie, die maximale efficiëntie combineert met rotsvaste betrouwbaarheid. Deze motor levert een topsnelheid van 190 km/u, een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 9,3 seconden en een extreem lage uitstoot van 103 tot 104 g/km volgens de WLTP-cyclus.  Het intelligente rijsysteem schakelt automatisch over op puur elektrische modus, bijvoorbeeld bij manoeuvreren op lage snelheden, waardoor het brandstofverbruik van de auto daalt en de rijervaring verbetert. De hybrideversie is uitgerust met een zestraps e-DCT automatische transmissie en elektronische functies zoals e-Start, e-Parkeren, e-Queuing en e-Creeping stellen bestuurders in staat om hun rijstijl aan te passen aan hun behoeften.

Klanten kunnen nu al proefritten maken met de Lancia Ypsilon 100% Electric (actieradius van 403 km WLTP) en de zeer efficiënte Hybride versie.

Ongeëvenaarde klantenservice

Een essentiële factor in de renaissance van het merk is “Casa Lancia”. Casa Lancia is opgericht met het duidelijke doel om een directe en authentieke band te creëren binnen de Lancia gemeenschap. Het kanaal maakt deel uit van een breder vernieuwingsproces van het verkoopteam, dat bestaat uit toegewijde en gecertificeerde Lancia verkopers. De verschillende trainingsniveaus beginnen met een cursus op drie niveaus die 15 maanden duurt en bestaat uit 50 modules met in totaal 13.000 trainingsuren, en eindigt in september 2024. Het doel is om onze klanten een premium en intensieve winkelervaring te garanderen, zowel online als offline: een cruciale stap in de richting van de premium positionering van het merk.

Middenklasse prijs en financieel aanbod

De nieuwe Lancia Ypsilon is nu verkrijgbaar in 3 uitrustingsniveaus: Ypsilon, Ypsilon LX en de Ypsilon Edizione Limitata Cassina. De nieuwe Lancia Ypsilon Hybrid begint bij € 24.000; de nieuwe Lancia Ypsilon 100% Electric begint bij € 34.500.

Voor beide aandrijflijnen kunnen klanten profiteren van een financieringsaanbod in samenwerking met Stellantis Financial Services, met maandelijkse betalingen van €230 gedurende 59 maanden. Wanneer de financiering afloopt, kunnen klanten hun auto houden door het saldo te betalen, een bedrag dat varieert afhankelijk van het uitrustingsniveau, of de auto terugbrengen of vervangen aan het einde van de contractperiode.

Lancia Ypsilon Hybrid Representatief voorbeeld van het StretchFin Plus product via Stellantis Financial Services BeLux, lening op afbetaling met verhoogde slottermijn (met optionele aanbetaling), looptijd 60 maanden tegen een JKP van 4,49%. Contante prijs: € 24.633,00, aanbetaling: € 5.528,90, te financieren bedrag: € 19.104,21. Aflossing in 59 maandelijkse termijnen van €230,00 plus een laatste termijn van €8.621,59, totaal te betalen bedrag: €22.191,59. Vaste jaarlijkse debetrentevoet van 4,49%. Inclusief verlengde garantie tot 60 maanden / 75.000 km.

Lancia Ypsilon 100% Electric Representatief voorbeeld van het StretchFin Plus product via Stellantis Financial Services BeLux, lening op afbetaling met verhoogde slottermijn (met optionele aanbetaling), voor 60 maanden tegen een JKP van 4,49%. Contante prijs: € 35.858,34, aanbetaling: € 8.303,19, te financieren bedrag: € 27.555,15. Aflossing in 59 maandelijkse termijnen van €330,00 plus een laatste termijn van €12.550,42, totaal te betalen bedrag: €32.020,42. Vaste jaarlijkse debetrentevoet van 4,49%. Inclusief verlengde garantie tot 60 maanden / 75.000 km en Easy Wallbox. De eerste leveringen van de Lancia Ypsilon staan gepland voor september.