Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

TOYOTA C-HR GR SPORT, DE DYNAMISCHERE LOOK

•    Na de Corolla wordt nu ook voor de GR SPORT gekozen voor de scherpe C-HR-stijl, met meer dynamiek en exclusiviteit als resultaat
•    GR SPORT is een uitvoering met meer emotie en speciale visuele specificaties op maat – Nieuwe lichtmetalen wielen, pianozwarte buitendetails, nieuwe interieurafwerking en exclusieve tweetonige uitvoeringen
•    Nieuwste versie van Toyota Safety Sense met verbeterde detectie van voetgangers en fietsers en extra nieuwe functies zoals Intersection Turn Assistance

Met de introductie van een nieuwe GR SPORT uitvoering, zorgt het Toyota C-HR-assortiment 2021 voor meer verfijning, exclusiviteit en prestige in het markante ontwerp en de voortreffelijke dynamische prestaties die het C-SUV-segment van het bedrijf al een iconische status bezorgde binnen het gamma Toyota-modellen.

De eerste Toyota C-HR, gelanceerd in 2016 en gepositioneerd als een dynamische cross-over die extravagante looks combineert met wendbaarheid, terwijl toch uitstootwaarden gegarandeerd zijn die de beste in het segment zijn, had een krachtige impact op het C-SUV-segment. 
Het eerste jaar werden er in Europa 120.000 stuks van de C-HR verkocht, waardoor meteen 10% aandeel van het segment werd veroverd. Dit succesverhaal kent geen einde en vandaag rijden meer dan 400.000 Europeanen met de CH-R, uitgerust met een segment unieke keuze tussen een 1,8 liter, 122 pk of een 2,0 liter, 184 pk hybride aandrijflijn. 
De nieuwe GR SPORT is geïnspireerd op de prestatiegerichte GR-modellen van Toyota en dankzij de levendige TOYOTA GAZOO Racing-kleuren krijgt de reeds opmerkelijke look van de C-HR een nog scherpere exterieur- en interieurstijl.

Tot slot is het volledige C-HR-modelassortiment 2021 uitgerust met een bijgewerkte versie van Toyota Safety Sense, dat een aantal nieuwe actieve veiligheidsfuncties bevat, waardoor de C-HR even veilig als aangenaam is om mee te rijden.

Exterieur
De voorkant op maat van de GR SPORT is voorzien van een zwarte embleemachtergrond en koplampbehuizingen, een pianozwarte afwerking van de nieuwe middenbumper en rondom de mistlichten, een donkerchromen grille en een nieuwe voorspoiler in een meer agressieve stijl.
Aan de zijkant worden de pianozwarte inzetstukken van de deurlijsten aangevuld met een 19” lichtmetalen wielontwerp dat uniek is voor het model. Achteraan vinden we een zwarte embleemachtergrond, pianozwarte reflectoromtrekken, een sierlijst op maat onder de bumper en het GR SPORT-logo.
De GR SPORT is verkrijgbaar in een keuze van negen exclusieve tweetonige kleurencombinaties, waaronder een nieuwe Dynamic Grey afwerking met een zwart dak, uniek voor het model.

Interieur

Binnenin de GR SPORT treffen we een nieuwe Cool Silver interieurafwerking en een keuze tussen een alcantara-lederen of volledig stoffen stoelbekleding, beide verder verbeterd dankzij een op de GR geïnspireerd rood-grijs stikselpatroon.

Andere elementen op maat zijn een stuurwiel bekleed met geperforeerd leder, rode stikseldetails op zowel de stuurwielbekleding als de vernellingspookbalg, model unieke dorpellijsten, het GR SPORT-logo, een GR stop/start-knop en GR-opstartanimatie op het TFT-scherm in het instrumentenpaneel van de bestuurder.

Uitrustingsspecificatie

De uitgebreide uitrustingsspecificatie van de GR SPORT omvat voorts privacyglas, Smart Entry, High-Beam LED-koplampen en elektrisch dichtklappende deurspiegels, terwijl enkele van de voornaamste opties elektrische bediening en verwarming van de voorstoelen en een uitmuntend JBL audiosysteem zijn.

Rijdynamiek

De banden, het ophangingssysteem en de stuurinrichting op maat van het model zijn ontworpen om het dynamische gedrag van de GR SPORT merkbaar te verbeteren, zonder in te boeten op het rijcomfort van de rest van het C-HR-modelassortiment.

Een premium band, de nieuwe 19″ Continental Premium Contact 6 (225/45), verhoogt het gripniveau en de stijfheid in bochten van de vooras, wat voor een betere gierweerstand en minder onderstuur zorgt bij dezelfde G-kracht. De nieuwe band is lichter dan het huidige 18″-model, maar biedt dezelfde rolweerstand en een vergelijkbare CO2-uitstoot. 

VERBETERDE TOYOTA SAFETY SENSE-SYSTEMEN 

Het C-HR-modelassortiment 2021 is uitgerust met de nieuwste versie van Toyota Safety Sense – een reeks actieve veiligheidstechnologieën die zijn ontworpen zijn om te helpen aanrijdingen in uiteenlopende verkeerssituaties te voorkomen of te beperken.
Het Pre-Collision System (PCS) is uitgebreid met talrijke nieuwe functies. Enkele voorbeelden zijn Emergency Steering Assist (ESA) gekoppeld aan detectie van voetgangers overdag en Intersection Turn Assistance. 

Intersection Turn Assistance waarschuwt de bestuurder en remt automatisch als de bestuurder links of rechts afslaat voor een voertuig dat in de tegenovergestelde richting aankomt, of een voetganger die na het afslaan de straat in tegenovergestelde richting oversteekt.

Bovendien is de C-HR 2021 uitgerust met het Lane Trace Assist-systeem (LTA), dat u helpt in het midden van de rijstrook te blijven en als het oordeelt dat het risico bestaat dat het voertuig afwijkt van de rijstrook, oefent het stuurkracht uit om te voorkomen dat het voertuig de rijstrook verlaat.

Verdere nieuwe rijhulpsystemen en veiligheidsverbeteringen zijn Full Range Adaptive Cruise Control (ACC), gecombineerd met Road Sign Assist tot Intelligent Adaptive Cruise Control, waardoor de rijsnelheid eenvoudig wordt aangepast aan de toegelaten snelheid op verkeersborden.

De verkoop van de nieuwe C-HR GR SPORT 2021 start in januari 2021.