Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nissan frist de Micra op voor 2021

Nissan stelt voor 2021 de verder gemoderniseerde versie van de Micra voor, waarmee het merk een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de 38-jarige Europese geschiedenis van het compacte model. Nissan breidt ook de line-up van de Micra uit. Met vijf uitrustingsniveaus hebben kopers nog meer keuzevrijheid. Ter aanvulling op de uitvoeringen Visia, Acenta en Tekna introduceert Nissan de gloednieuwe N-Design. Bovendien maakt de populaire N-Sport-versie permanent deel uit van de vernieuwde line-up. De prijzen beginnen bij € 17.240.

Met het vernieuwde aanbod is de Nissan Micra nog meer naar eigen smaak te configureren. Welke versie ook gekozen wordt, elke Micra biedt verfijnde designelementen en een afwerking met oog voor detail. Kopers kunnen kiezen voor een tweekleurige carrosserie en ledkoplampen die de Micra een nog eleganter en atletischer uiterlijk geven. Nieuwe 16-inch two-tone ‘Genki’-velgen zijn standaard op zowel de N-Design- als de Tekna-uitvoering.

 

“Voor de vernieuwde line-up voor 2021 hebben we ons geconcentreerd op het verfijnen van zaken die door Micra-klanten gewaardeerd worden”, zegt Ekaterina Apushkina, General Manager Marketing City Cars bij Nissan Europe. “We hebben het gemakkelijker gemaakt om een uitvoering te kiezen die het best past bij hun wensen. Bovendien kunnen klanten hun eigen unieke flair toevoegen met verschillende opties. Door te luisteren naar onze klanten en voort te bouwen op het succes van de Micra, is het model sterker en aantrekkelijker dan ooit.”

 

Micra N-Sport: premium en sportieve look

De opvallende uitvoering N-Sport maakt permanent deel uit van de vernieuwde Micra line-up. Kenmerken zijn de hoogglanszwarte carrosseriedetails en zwarte buitenspiegelkappen die perfect passen bij de zwarte 17-inch ‘Perso’ lichtmetalen velgen. De Micra N-Sport is ook standaard uitgerust met kop- en mistlampen met ledtechnologie. Het interieur van de N-Sport valt op door de stoelen met Alcantara®-inzetstukken en het dashboard met hoogwaardige afwerking. De stoelen zijn bovendien ergonomisch ontworpen voor een superieure ondersteuning en minder vermoeidheid van de bestuurder tijdens lange ritten.

 

Micra N-Design: toegankelijk maatwerk

De Nissan Micra N-Design komt tegemoet aan de wensen van klanten om hun eigen, unieke karakter en stijl uit te drukken. Zo zijn de carrosseriedetails rondom en de buitenspiegelkappen naar wens uitgevoerd in Gloss Black of Chrome. Ook opvallend zijn de nieuwe 16-inch tweekleurige Genki-velgen. Binnenin heeft de N-Design moderne stoelen afgewerkt met zwarte stof met grijze accenten, terwijl het dashboardpaneel, de kniebeschermers en de deurbekleding een afwerking in lederlook hebben. Naar wens levert Nissan het uitgesproken Energy Orange-interieurthema en tal van bijbehorende accessoires in dezelfde dynamische kleur.

 

Micra Tekna: geavanceerde rijhulptechnologie

De Tekna-uitvoering zit boordevol geavanceerde rijhulpsystemen en infotainmentvoorzieningen die Nissan bundelt onder de noemer Nissan Intelligent Mobility. Dit is Nissans visie voor een enerverende en meer verbonden toekomst door middel van technologische innovatie.

 

Het populaire Intelligent Around View Monitor-camerasysteem van Nissan – dat bestuurders bijvoorbeeld ondersteunt tijdens parkeermanoeuvres – is net als Moving Object Detection en Blind Spot Warning standaard op de Tekna. Dat geldt ook voor Bose Personal-audio, dat een hoogwaardig, meeslepend geluid produceert.

 

Het NissanConnect-infotainmentsysteem met TomTom-navigatie is optioneel verkrijgbaar op alle uitvoeringen vanaf N-Design, evenals Apple CarPlay met Siri-spraakherkenning en een groot aantal entertainmentfuncties.

 

Verbeterde Euro 6d-benzinemotor

Nissan heeft de 1,0-liter driecilinder turbobenzinemotor van de Micra verder verfijnd voor een meer dynamische en efficiënte rijervaring. De krachtbron voldoet aan de Euro 6d-emissienorm, resulterend in een verbeterde brandstofefficiëntie en minder emissies. Een verbeterde koppelafgifte zorgt voor betere rijprestaties met minder schakelmomenten, ideaal om door steden te navigeren en een responsiever en aangenamer rijgedrag mogelijk te maken.

 

Geavanceerde veiligheidstechnologie

Vanaf het uitrustingsniveau Visia is de Nissan Micra uitgerust met innovatieve veiligheidstechnologie, zoals Hill Start Assistance, Intelligent Ride Control en Intelligent Trace Control voor een verbeterde controle onder moeilijke omstandigheden.

 

Aanvullende technologie wordt optioneel aangeboden in een Safety Pack en omvat High Beam Assist, Intelligent Lane Intervention, Traffic Sign Recognition en Intelligent Forward Emergency Braking met voetgangersherkenning.

 

De succesvolle Nissan Micra is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de Europese markt. Sinds de lancering in 2017 zijn al meer dan 230.000 exemplaren in 34 Europese landen verkocht.