Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Meer rijbereik voor PEUGEOT e-208 & e-2008 dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen

De nieuwste technologische ontwikkelingen vanaf begin 2022 op de 100% elektrische versies van de nieuwe PEUGEOT 208 en 2008 zullen tot 25 km en 8% meer actieradius opleveren volgens de WLTP-cyclus, en zelfs meer in de praktijk.

De beide eind 2019 gelanceerde 100% elektrische PEUGEOT e-208 en PEUGEOT e-2008 kenden een groot succes op vele markten, met al meer dan 90.000 geproduceerde voertuigen. Deze twee modellen onderstrepen de relevantie van de elektrificatiestrategie van PEUGEOT.

Gebaseerd op het eCMP (Common Modular Platform), uitgerust met een batterij van 50 kWh, een elektromotor van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm, zullen deze twee modellen de nieuwste technologische ontwikkelingen krijgen om hun autonomie te vergroten.

Allereerst zijn de banden geoptimaliseerd met een wijziging in de ‘A+’-klasse, wat zorgt voor meer efficiëntie dankzij een lagere rolweerstand. Dit betreft de 16 inch wielen voor de PEUGEOT e-208 en de 17 inch wielen voor de PEUGEOT e-2008.

Daarnaast is er een mechanische ontwikkeling met een nieuwe versnellingsbakverhouding, die de actieradius op de weg en op de snelweg optimaliseert.

Ten slotte optimaliseert een nieuwe warmtepomp in combinatie met een vochtigheidssensor bovenaan de voorruit de energie-efficiëntie van de verwarming en airconditioning.

De informatie die door deze sensor wordt gecommuniceerd, maakt het mogelijk om de luchtcirculatie in het passagierscompartiment nauwkeuriger te regelen en uiteindelijk om de hoeveelheid energie in de batterij te beschermen bij het verwarmen en handhaven van de temperatuur in het voertuig. Deze nieuwste ontwikkeling is vooral merkbaar bij lage buitentemperaturen.

Samengevat zullen al deze ontwikkelingen zorgen voor een groter bereik volgens de WLTP-homologatiecyclus (Worldwide harmonized Light Vehicles Test Procedures):

  • De nieuwe PEUGEOT e-208 biedt nu tot 362 km WLTP-bereik, een toename van 22 km.
  • De nieuwe PEUGEOT e-2008 biedt nu tot 345 km WLTP-bereik, een toename van 25 km.

Maar naast de aanzienlijke toename van het bereik volgens de WLTP-cyclus, is er ook een aanzienlijke toename van het werkelijke gebruik door de klant, van ongeveer 40 km, in stadsverkeer bij temperaturen van bijna 0°C.