Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Mazda MX-30 behaalt 5 sterren bij EuroNCAP-tests

De zuiver elektrische Mazda MX-30 werd in de laatste reeks van EuroNCAP-tests bekroond met de maximale vijfsterrenscore dankzij uitmuntende scores voor de bescherming van volwassenen (91%) en kinderen (87%).

De Mazda MX-30 behaalde ook het maximum van de punten voor zijdelingse impacts en voor de bescherming van 6- en 10-jarige kinderen bij zowel frontale als laterale impacts. Na de Mazda6 in 2018 en de Mazda3 en CX-30 vorig jaar is dit de vierde Mazda die de maximale vijfsterrenscore behaalt volgens het nieuwe, strengere EuroNCAP-protocol, dat sinds 2018 van kracht is.

De Mazda MX-30 liet indrukwekkende prestaties optekenen voor de vier EuroNCAP-testcategorieën: Volwassenen in de auto (91%), Kinderen in de auto (87%), Zwakke weggebruikers/voetgangers (68%) en Veiligheidshulpmiddelen (73%). Dat resultaat dankt de auto aan drie kernfactoren: het gebruik van de nieuwste Skyactiv-architectuur met een uiterst stijf, impactabsorberend en toch licht koetswerk, de brede waaier i-Activsense-veiligheidssystemen om potentiële risico’s te identificeren en de kans op schade of letsels te beperken, en de uitzonderlijke bescherming van voetgangers.

Een uniek designelement van de zuiver elektrische compacte gezinswagen zijn de Freestyle-deuren, een knipoog naar de Mazda RX-8 uit 2003. Deze deuren hebben echter geen negatieve impact op de veiligheid. Volgens de testers “heeft de analyse van de vervormde kreukelzones na de deels frontale aanrijding uitgewezen dat de structuur van de MX-30 geen hoog risico met zich meebracht voor de inzittenden.” “Zowel bij de test met een zijdelingse barrière (die een ander voertuig simuleert) als bij de nog zwaardere test met een zijdelingse impact tegen een paal werden alle kritieke lichaamsdelen goed beschermd en behaalde de auto het maximum van de punten.”

Mazda streeft naar een toekomst zonder auto-ongevallen en stelt dan ook alles in het werk om de veiligheid/prestaties te optimaliseren in het kader van de Mazda Proactive Safety-filosofie. Het superieure rijgedrag dat wordt verzekerd door Mazda’s Skyactiv-technologie, droeg eveneens bij tot de vijfsterrenscore van de nieuwe Mazda MX-30 en resulteert in een erg intuïtieve, aangename en zuiver elektrische rijervaring. Door veilig rijden eenvoudiger te maken, dringen deze technologieën het ongevalsrisico terug zonder daarbij te raken aan het typische rijplezier van Mazda.

Hieronder kan je beelden bekijken van de crashtest met de MX-30.