Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe Maserati Levante Hybrid

De wereldpremère om de Maserati Levante Hybrid te presenteren, is zowel een fysiek als een digitaal evenement. De tweezijdigheid van Maserati wordt live getoond op de Shanghai Auto Show en met een virtueel evenement op de website van het merk (houseof.maserati.com) aan de rest van de wereld.

Met zijn eerste geëlektrificeerde SUV maakt de vorig jaar met de Ghibli Hybrid ingeluide elektrificatiestrategie van Maserati een belangrijke stap vooruit.

“Sneller. Groener. Uniek”. De Levante Hybrid is sneller dan een diesel, groener dan benzine of  diesel en heeft unieke specifieke kenmerken.

De SUV van Maserati, een mijlpaal in de geschiedenis van het merk met zijn recordbrekende functies, zet vaart achter een toekomst waarin alle nieuwe modellen van de Drietand elektrisch worden.

Trouw aan Maserati’s innovatieve aard demonstreert de Levante de filosofie achter de intrede van het merk in de wereld van elektrificatie: streven naar verbeterde performance en trouw blijven aan de waarden van het merk; snelle, handelbare, minder verbruikende wagens leveren en rijden in een Drietand aangenaam en luxueus maken. Het resultaat is een hybride SUV met het kenmerkende geluid van elke Maserati.

In de Levante Hybrid is een 2-liter motor met 4 cilinders gecombineerd met een Hybride systeem van 48 volt dat energie opslaat tijdens het vertragen en remmen. Deze hybride wagen weegt minder dan zijn 6-cilinder-tegenhanger (zowel op diesel als benzine). Door de achteraan geplaatste accu is het gewicht nog beter verdeeld zonder in te boeten aan laadvermogen en is de Levante Hybrid nog beweeglijker en aangenamer om in te rijden.

De nieuwe Levante Hybrid – alleen met vierwielaandrijving – heeft een maximum vermogen van 330 pk en een koppel van 450 Nm bij nauwelijks 2250 tpm en biedt een indrukwekkende performance: een topsnelheid van 240 km/h en acceleratie van 0 tot 100 km/h in 6 seconden.

De kleur van de lanceringsversie van de Levante Hybrid is het nieuwe, in drie lagen aangebrachte metaalblauw “Azzurro Astro” dat beschikbaar is in het personaliseringsprogramma Maserati Fuoriserie.

Andere externe en interne details die het design dadelijk herkenbaar maken, zijn in de blauwe tint die alle hybride wagens herkenbaar maakt en die door Maserati al werd toegepast op de Ghibli Hybrid.

Aan de buitenkant is blauw de kleur van de drie iconische grilles aan de zijkanten, de remklauwen en het logo op de C-stijl. Dezelfde tint keert terug in het interieur van de wagen, meer specifiek in de stiksels van de stoelen.

“Always connected” in de Levante Hybrid dankzij het nieuwe Maserati Connect programma.
Voor een nog betere ervaring van onze klantenservice is uw Maserati altijd “connected” zodat u de gezondheid van uw wagen moeiteloos in de gaten kunt houden. Maserati Connect waarschuwt u als onderhoud nodig is. Met uw smartphone of smartwatch blijft u in contact met uw wagen via de Maserati Connect App en thuis wordt dit gedaan door uw virtuele assistent (Amazon Alexa & Google Assist).