Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Kort getest: V90 Inscription B4 Mild Hybrid diesel

©Thibeau Mussen aka Car Spotter Belgium

De V90 die wij heel kort getest hebben had een update gekregen in 2020.
Het betreft een Mild-hybride met 2.0 liter diesel.
Vermogen van deze V90 is 146kW oftewel 197pk.
Van 0-100 sprint hij in een 8-tal seconden.
Gemiddeld verbruik is 8.0 liter, wijzelf kwamen uit op een gemiddeld verbruik van 8,5 liter.
Wat ons vooral opviel was de grootte van deze wagen en de kofferinhoud! Hij is net geen 5 meter lang en de koffer biedt ruimte voor 560 liter. Handig aan de koffer is de klep die je in het koffer kan omhoog zetten zodat het schuiven van de goederen die je erin gelegd hebt minder mogelijk is.
Onze winkelwaren bleven goed op hun plaats.
Ik hoef je ook niet te vertellen over de degelijkheid van deze wagen, iedereen die reeds met een Volvo reed zal ook wel beamen dat het degelijke en goed rijdende wagens zijn. Voor mij waren er enkele kleine minpuntjes qua gebruiksgemak maar dat komt waarschijnlijk voort uit persoonlijk gemak en gebruik.

Deze Mildhybride van Volvo (inscription)  werd onlangs vervangen, in zowel de diesel als benzine versie kan je nog kiezen tussen de Core, plus en de ultimate uitvoering.

De “goedkopere” Core uitvoering kan je kopen vanaf €59.700 (diesel) , bij de Plus komt daar 4.200 euro bij en bij de Ultimate 8.200 euro. Bij zowel de plus als de Ultimate kan je dan nog eens kiezen voor een All Wheel Drive tegen een meerkost van 3.700 euro.

Als je voor die laatste kiest wil dat zeggen dat je al snel aan een €70.000 komt.

Iets dat gelukkig ook opgelost is bij de nieuwe modellen is het infotainment systeem. Dat laat nu wel Android Auto en AppleCarPlay toe. En kan je met de opgeslagen adressen in jouw telefoon aan het werk om een voor jou zo goed mogelijke route te berekenen of op voorhand een route uit te stippelen.

Wij stippelen een route uit naar onze fotograaf van dienst en laten je hieronder zijn werk zien van deze V90 Inscription B4 Mild Hybrid diesel.

Thnx Thibeau!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp