Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De vernieuwde Volkswagen ID.3

Fris design, hoogwaardige materialen en de nieuwste generatie hulpsystemen: dat is de nieuwe ID.3. Tweeënhalf jaar na de lancering van de eerste generatie komt de volledig elektrische bestseller van Volkswagen nu met een uitgebreide upgrade op de markt. Naast de nieuwste software wordt de compacte elektrische auto geleverd met een aangescherpt exterieur en verfijnd interieurdesign. Het kleurengamma is uitgebreid met nieuwe kleuren, waaronder Dark Olivine Green. Hoogwaardige en duurzame materialen weerspiegelen Volkswagens strategie voor de volledig elektrische ID. familie.

Aangescherpt design, verbeterde aerodynamica

Het exterieur van het volledig elektrische model uit de compacte klasse springt in het oog met een frisse en scherpe look: geoptimaliseerde luchtkoelopeningen en grote lakvlakken laten de voorkant vanuit elke hoek zelfverzekerd en vriendelijk overkomen. Een reden hiervoor is de nieuwe bumper. De motorkap lijkt nu langer doordat de zwarte strip onder de voorruit is verwijderd en uitsparingen aan de zijkanten de voorkant extra verlengen. VW heeft de aerodynamica geoptimaliseerd door een verbeterde luchtstroom rond de voorwielen – ook wel bekend als het “luchtgordijn”. Aan de achterzijde schitteren voor het eerst ook de tweedelige achterlichten in de achterklep.

Superieure kwaliteit, duurzaam en animal-free

Het interieur van de nieuwe ID.3 combineert modern design en duurzame materialen. Nauwkeurige naden in een contrasterende kleur versterken bovendien het gevoel van kwaliteit. VW gebruikt voor de deurbekleding en stoelbekleding het microvezelmateriaal Artvelours Eco, een stof die voor 71 procent uit recyclaat bestaat. Dit is een secundaire grondstof die wordt verkregen door plastic dat eerder als afval is afgevoerd minimaal één keer te recyclen. Artvelours Eco heeft dezelfde kenmerken qua look en feel en duurzaamheid als conventionele nieuwe materialen. Ook de interieuruitrusting is volledig animal-free.

Daarnaast werden tal van suggesties van klanten verzameld en geïmplementeerd als productverbeteringen en om het standaarduitrustingspakket te verbeteren. Zachte, schuimrubberen oppervlakken in de cockpit zorgen voor een nieuwe haptische ervaring. De vernieuwde binnendeurlijsten hebben ook zachtere en grotere oppervlakken.

Standaard intelligent verbonden

Met de nieuwe ID.3. wordt opladen eenvoudiger en nog handiger dankzij standaardfuncties zoals Plug & Charge – waarbij het voertuig zich authenticeert en het laadproces start wanneer de laadkabel is aangesloten op een laadstation – en de intelligente Routeplanner elektrische voertuigen. Op langere ritten berekent de routeplanner voor elektrische voertuigen laadstops, zodat de bestemming zo snel mogelijk kan worden bereikt – naast actuele verkeersinformatie en prognoses naast het laadniveau van de batterij. De laadstops worden dynamisch geëvalueerd op basis van de capaciteit van de individuele laadstations. Dit betekent dat de routeplanningsfunctie twee korte laadbeurten met hoog vermogen kan voorstellen in plaats van één lange laadstop met laag vermogen. Bovendien detecteert het systeem laadstations die bezet zijn – en stelt deze in de eerste plaats niet voor. Bijzonderheden kunnen met de gratis We Connect ID app naar de auto worden overgebracht. 


Modern en intuïtief bedieningsconcept

De nieuwe ID.3 wordt geleverd met de nieuwste softwaregeneratie. Dit verbetert de systeemprestaties en kan draadloze updates ontvangen. Het compacte bestuurdersdisplay met een beeldschermdiagonaal van 13,4 centimeter (5,3 inch) wordt bediend op het multifunctionele stuurwiel. In het midden van de console bevindt zich het nu standaard 30,5 centimeter (12 inch) aanraakscherm voor het navigatiesysteem, telefoonfuncties, media, hulpsystemen en voertuiginstellingen. Bij het ontwerpen van de menustructuur is ook rekening gehouden met veel klantwensen. Zo is onder meer de indeling overzichtelijker geworden en bevindt het laadmenu zich nu op het eerste niveau van het touchscreen.

Het optionele augmented reality head-up display (AR head-up display) projecteert informatie zoals de rijsnelheid en dynamische navigatie-instructies op de voorruit. Voor de bestuurder lijkt deze informatie 10 meter voor het voertuig te staan – weergegeven in het juiste perspectief en duidelijk herkenbaar.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »