Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe Ford Mustang is een herboren icoon

 • De Ford Mustang coupé en cabrio steken in een opwindend nieuw jasje, geïnspireerd op het
  rijke verleden van het merk. Ze pakken uit met een revolutionaire digitale beleving en
  kunnen voortaan nog beter uit de voeten op het racecircuit.
 • In de volledig digitale cockpit is alles op de bestuurder afgestemd, met een aanpasbaar
  dubbel scherm en SYNC 4-connectiviteit. De grafische elementen zijn ontwikkeld met de
  gamingsoftware van Unreal Engine.
 • De Mustang Dark Horse is de meest circuitwaardige Mustang met natuurlijke aanzuiging
  ooit. Met een verbeterde ophanging en aerodynamica en een 5-liter V8-motor zorgt dit
  pakket voor prestaties die doen denken aan een raceauto.

Ford kondigde vandaag aan dat de nieuwe Mustang nu te bestellen is in Europa.

De nieuwste editie van deze iconische krachtpatser en ‘s werelds best verkochte sportauto biedt een revolutionaire digitale cockpit, een geavanceerde nieuwe V8-motor en een frisse, scherpere styling, die een nieuwe generatie fans van de Mustang zal betoveren.

In 2024 rolt de Mustang al zestig jaar lang onafgebroken van de band bij Ford. Gedurende die periode zijn er meer dan 10 miljoen Mustangs verkocht. Het model is duizenden keren te zien geweest in films, op televisie, in muziekclips en in videogames. Bovendien heeft het zich ontpopt tot de auto met de meeste likes ter wereld op Facebook.

“De nieuwe Mustang is alles wat onze klanten verwachten van een iconische auto en gaat zelfs nog een stap verder. De verrassende, geavanceerde technologie versterkt de prestatieverbeteringen en tilt ze naar een hoger niveau. Dit nieuwe model zal zonder twijfel de harten van een nieuwe generatie bestuurders veroveren”, aldus Jon Williams, algemeen directeur van Ford Blue in Europa.

Spectaculaire sportieve prestaties

Dankzij de opgewaardeerde hardware, software en afstelling tilt dit nieuwe model de legendarische prestaties van de Ford Mustang naar nieuwe hoogten. De coupé en cabrio hebben bovendien een nieuwe Gen IV 5-liter V8-motor die 446 pk en 540 Nm koppel levert.

De nieuwe Mustang GT is uitgerust met een vernieuwd luchtinductiesysteem met een dubbele luchtinlaat en een dubbel gasklephuis. Dat ontwerp minimaliseert inductieverliezen en zorgt voor een hogere luchtstroomsnelheid, waardoor de motor over meer vermogen beschikt. Bij lage motortoerentallen wordt één gasklephuis geopend voor een efficiëntere werking, terwijl het
tweede gasklephuis opengaat bij hogere toerentallen om het motorvermogen te maximaliseren.

Directe injectie onder hoge druk en poortinjectie onder lage druk werken samen om zowelkoppel bij lage toeren als vermogen bij hoge toeren te leveren.

De Gen IV 5-liter V8 is voorzien van een krukas in gesmeed staal met polymeercoating, voor minder wrijving en een langere levensduur. De gesinterde drijfstangen zorgen voor een betrouwbare werking bij hoge toerentallen. De kleppen met grote diameter worden bediend door nieuwe nokkenassen voor inlaat en uitlaat, terwijl de variabele Ti-VCT-nokkenastiming zorgt voor een brede spreiding van het vermogen over alle toerentallen.

Er zijn tot zes interactieve Drive Modes beschikbaar om de prestaties te optimaliseren in verschillende rijomstandigheden: Normal, Sport, Slippery, Drag, Track4 en een aanpasbaremodus die volledig op de individuele voorkeuren van de bestuurder kan worden afgestemd. Bij het selecteren van elke modus worden de unieke functies ervan met geavanceerde graphics weergegeven op het digitale dashboard.

De rijdynamiek is verbeterd door de geometrie van de ophanging te optimaliseren. Dat vermindert het compliance-effect, dat kan leiden tot onderstuur. Een snellere stuuroverbrenging verbetert bovendien de wendbaarheid in bochten.

Door de toerentalafstemming blijft het motortoerental stabiel tijdens handmatig terugschakelen, wat zorgt voor een vlotte overgang naar de volgende versnelling. Deze standaardfunctie op de Mustang GT biedt de bestuurder extra precisie en nog meer rijplezier.

De Mustang GT wordt naar keuze geleverd met de Ford tientrapsautomaat of met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het standaard Performance Pack bestaat uit lichtmetalen velgen van 19 inch, een limited-slip sportdifferentieel voor een betere tractie, remklauwen van 19 inch van Brembo en een Active Valve Exhaust die voor elk rijscenario een passend motorgeluid biedt. Het optionele actieve MagneRide®-onderstel berekent duizend keer per seconde de rijcondities. Vervolgens stemt het systeem de schokdemping af op de actuele omstandigheden, met de hulp van een elektronisch aangestuurde vloeistof.

Met de elektronische driftrem14 maakt nieuwe technologie haar intrede op het circuit. De technologie combineert de achterwieldriftcapaciteiten van de Mustang met de visuele aantrekkingskracht en functionaliteit van een traditionele, mechanische handrem. De Performance Electronic Parking Brake is ontwikkeld voor zowel beginnende bestuurders die hun drifttalenten willen verbeteren, als voor experts die een systeem willen voor gebruik op wedstrijden.

Een meeslepende digitale ervaring met aanpasbare cockpitclusters de Mustang van de zevende generatie is vanbinnen uitgerust met een technologisch geavanceerde cockpit die helemaal op de bestuurder is afgestemd. In de cockpit vloeit het rijke verleden van de Mustang naadloos samen met moderne technologie.

Het traditionele dashboard met dubbele bovenrand heeft plaatsgemaakt voor een gestroomlijnde open middenconsole die van glas is voorzien. Overzichtelijker én boeiender voor de bestuurder.

De nieuwe Mustang en Mustang Dark Horse zijn vanaf nu te bestellen.