Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

In 2022 zal BMW het profiel van de M8 upgraden door middel van gerichte designwijzigingen en een geoptimaliseerde bediening. Het doet dit voor de nieuwe BMW M8 Competition Coupé, de nieuwe BMW M8 Competition Cabrio, de nieuwe BMW M8 Competition Gran Coupé.

De nieuwe editie van de BMW M8, verkrijgbaar in drie koetswerkversies, is bijzonder populair dankzij toevoegingen aan het gamma koetswerkkleuren en de lichtmetalen M-velgen. Bijkomende personaliseringsmogelijkheden zijn de Shadow Line M-lichten, die voor het eerst verkrijgbaar zijn op de luxueuze high-performance sportwagens. Het Merinoleder/Alcantara in de nieuwe kleurvariant Black/Sakhir Orange geeft het interieur een verfrissende toets. Bovendien wordt het bedieningscomfort verhoogd met het 12,3″- aanraakscherm van het BMW iDrive-besturingssysteem.

BMW M8 Competition Coupé

De drie bovengenoemde versies van de M8 zijn voorzien van een V8-motor met TwinPower Turbotechnologie. Het maximum vermogen bedraagt 625pk met 750Nm koppel welke overgebracht wordt op de vierwielen door een 8-traps M steptronic-versnellingsbak.

Dit maakt dat accelereren vanuit stilstand naar 100km/u kan in 3,2 seconden voor de M8 Competition Coupé en de Gran Coupé. De cabrio doet dit in 3,3 seconden.
Het gecombineerde brandstofverbruik voor de Coupé volgens de WLTP norm is 11,4 – 11,0 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 260 – 251 g/km.
Voor de Cabrio is dit 11,6 – 11,2 l/100 km en de gecombineerde CO2-uitstoot: 264 – 255 g/km
Tenslotte heeft de Competition Gran Coupé 11,6 – 11,2 l/100 met een CO2-uitstoot: 264 – 256 g/km.

BMW M8 Competition Grand Coupé

BMW heeft de specifieke M-designkenmerken afgestemd op de functionele vereisten van een high-performance sportwagen. De lijnen zijn nog azrodynamischer gemaakt en er zijn acht nieuwe koetswerkkleuren.

Het nieuwe gamma omvat de koetswerkkleuren Skyscraper grey metallic, Brooklyn grey metallic en Isle of Man green metallic en de BMW Individual lak Tansanite blue metallic. Daarnaast zijn vier nieuwe varianten van de bijzonder hoogwaardige Frozen-afwerkingen beschikbaar, die met hun zijdematte afwerkingen op indrukwekkende wijze de moderne designtaal van de BMW M8-modellen in de verf zetten. De BMW Individual speciale uitvoeringen Frozen Pure Grey metallic, Frozen Deep Grey metallic, Frozen Deep Green metallic en Frozen Tanzanite Blue metallic zijn eveneens verkrijgbaar.

BMW M8 Competition Cabriolet

De BMW Laser Light-koplampen met adaptieve bochtverlichting en verblindingsvrije grootlichtassistent BMW Selective Beam biedt standaard een optimaal zicht in verschillende weersomstandigheden en rijsituaties. Als optie zijn ze nu ook beschikbaar als Shadow Line M-lampen voor de nieuwe editie van de high-performance sportwagens. Het donkere design van de inzetstukken en chroomelementen in de koplampen, in combinatie met het standaard hoogglanzende zwarte frame van de BMW-nieren, draagt bij tot een bijzonder opvallende en sportieve look vooraan.

Het interieur van de nieuwe BMW M8-modellen combineert een typisch M- cockpitdesign met moderne luxe. Het standaard BMW Head-Up Display biedt specifieke M-displays. De instelknop op de middenconsole geeft rechtstreeks toegang tot de instellingen voor motor, demper, stuurinrichting, M xDrive en remsysteem. Twee varianten van de individueel gecreëerde M- setup kunnen permanent worden opgeslagen, samen met de gewenste instellingen voor het rijgeluid, de schakeleigenschappen, de stabiliteitscontrole en de Auto Start Stop-functie. Ze kunnen dan worden opgeroepen door een van de twee M-toetsen op het stuurwiel in te drukken. Daarnaast kan de M Mode-toets op de middenconsole worden gebruikt om de rijhulpsystemen aan te sturen, alsook de displays in het instrumentenbord en het head-updisplay. U kunt de instellingen ROAD, SPORT en TRACK selecteren.
In combinatie met de M-sportzetels en de M Carbon-kuipzetels zijn de nieuwe BMW M8-modellen standaard voorzien van een bekleding in Merinoleder/Alcantara. Die is nu voor het eerst ook verkrijgbaar in de kleurencombinatie Black/Sakhir Orange. Bovendien wordt de zwarte Alcantara-bekleding in alle uitrustingsversies nu uitgebreid tot het instrumentenbord en de bovenste delen van de deurdrempels.

 

De BMW Live Cockpit Professional maakt ook deel uit van de standaarduitrusting van de BMW M8 Competition Coupé, de BMW M8 Competition Cabrio en de BMW M8 Competition Gran Coupé. Het omvat een bedieningsdisplay waarvan de schermgrootte inmiddels is gegroeid van 10,25 naar 12,3 inch. De aanraakfunctie van de grote boordmonitor maakt een bijzonder snelle, comfortabele en intuïtieve bediening van talrijke voertuigfuncties mogelijk.

De BMW Live Cockpit Professional omvat het online navigatiesysteem BMW Maps en de BMW Intelligent Personal Assistant. Daarnaast onderstreept de standaarduitrusting met Driving Assistant, Parking Assistant inclusief Reversing Assistant, telefonie met draadloos opladen en het Harman Kardon Surround Sound System het exclusieve karakter van de nieuwe BMW M8- modellen.